Wat wordt het: laptop, desktop of tablet?

Een laptop is ‘built for comfort’: hij  is lekker compact, licht van gewicht en op vrijwel iedere locatie te gebruiken. Hoewel het woord laptop suggereert dat je ‘m op schoot hebt, worden de meeste moderne laptops daar veel te warm voor. Kies je voor een laptop, dan kies je voor een computer die uitermate geschikt is om relatief eenvoudige en standaard bewerkingen uit te voeren. Voor het zware werk heeft hij doorgaans niet genoeg rekenkracht.

Een desktop is in feite de gewone ‘vaste computer’ bestaande uit een losse processor die je kunt koppelen met een beeldscherm en toetsenbord. Desktops hebben veel meer werkgeheugen dan laptops en levert daardoor betere prestaties. Zoals het woord al zegt, staat een desktop op een vaste plaats, bijvoorbeeld een bureau, en wordt hij meestal gebruikt voor langdurig gebruik.

Tablets zijn in korte tijd zeer populair geworden omdat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn door de combinatie van een touchscreen en applicaties (apps). Tablets zijn geliefd bij kinderen vanwege het oneindige aantal spelletjes en filmpjes waar ze toegang tot hebben. Verder zijn laptops ideaal voor het beheren van agenda’s, social media en vele andere dagelijkse handelingen, zoals boodschappen doen, winkelen en e-mailen. En tablet is eigenlijk een digitaal hulpje in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *