HP komt met nieuwe Omen-laptops

Er komt een nieuwe versie van de HP 15,6″-laptop voor gamers en tevens een nieuw model van 17,3”. De Omen-laptops zijn leverbaar met Full HD- of 4K-resolutie. Daarnaast komt HP met een nieuwe desktop voor gamers en een rugzak-pc voor virtual reality. Het is nog onduidelijk welke uitvoeringen precies in de Benelux verschijnen. De laptops hebben een Intel Skylake-processor, waarvan de i7-6700HQ de snelste is, een werkgeheugen tot 16GB en de krachtigste grafische kaart die beschikbaar is, de GTX 965M is.

Het is mogelijk de laptops uit te rusten met een RealSense-camera voor gebarenbesturing in combinatie met apps of games die deze techniek ondersteunen. De toetsenborden van de Omen-laptops hebben een rode ledverlichting en een logo op de behuizing en zijn – mits juist geconfigureerd – gecertificeerd voor gebruik In de gaminglaptops zitten twee ventilators die alles koel houden. Bovendien is de accu aan de voorzijde van het apparaat geplaatst wat voor extra koeling zorgt.

De nieuwe HP Omen-desktop kun je bestellen met vloeistofkoeling, Intel i7-6700K en een optie voor videokaarten als een Nvidia GTX 1080 Founder Edition of AMD R9 390X. Het RAM-geheugen van de Omen-serie is maximaal 32GB, maar met ssd-opslag kun je tot 512GB gaan en met hdd’s tot maximaal 3TB.
De nieuwe Omen-laptops komen in juni op de Nederlandse markt. Het 15,6″-model krijgt een adviesprijs van € 999,- en de 17,3″-uitvoering zo’n € 400,- meer. De Omen-desktop is vanaf juli leverbaar voor circa € 1.399,-.

Daarnaast heeft HP een prototype van een rugzak-pc ontwikkeld met een draadloze vr-ervaring via headsets zoals de HTC Vive. De rugzak-pc heeft nog geen naam en het type videokaart is ook nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat er een Intel Core i5- of i7-processor in komt en maximaal 32GB werkgeheugen.
De rugzak-pc gaat ongeveer 4,5kg wegen, inclusief een riem, waarin twee accu’s zijn verwerkt; één voor de aansturing van het systeem en een losse accu voor de videokaart. Met de accu’s kun je een uur lang gamen, maar je kunt ze verwisselen zonder het systeem uit te schakelen. Het prototype is in de testfase. Of de rugzak straks daadwerkelijk te koop is, is nog niet bekend. Ook merken als Zotac en MSI zijn bezig met de ontwikkeling van een rugzak-pc voor een draagbare vr-ervaring.

(Tweakers, 27-05-16)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *