Game Laptops

Het is toch niet te geloven wat een vette games er steeds weer uitkomen? Voetbalgames, wargames, racing-games, en de graphics worden steeds realistischer! Het liefst speel je elke nieuwe game die er uitkomt… Maar wel op een laptop die al dat game-geweld aankan natuurlijk. De beste games verdienen de beste laptops toch? Dat betekent in ieder geval een zo groot mogelijk beeldscherm voor een waanzinnige weergave. Tegenwoordig zijn er al laptops met een beeldscherm van 21 inch te koop! Sterker nog, zelfs ‘curved’ beeldschermen hebben hun intrede gedaan in de wereld van laptops. Zo is de Acer Predator 21X, want daar hebben we ’t over, misschien wel de ultieme gamelaptop. Overigens neem je ‘m niet zo maar even mee in een rugtasje, want dit gevaarte weegt tegen de acht kilo! Jazeker, ga daar maar eens voor zitten! De innovaties voor gamelaptops volgen elkaar dus snel op. Wat dacht je van een laptop met waterkoeling? Daar kun je 24/7 mee doorknallen als je dat zou willen.

Maar goed, niet iedereen is bereid om hier dan € 5.000,- voor neer te tellen. Als je denkt: ‘Allemaal leuk en aardig, maar het moet wel een spelletje blijven’, dan zijn er uiteraard genoeg alternatieven waarmee je ook heel veel game-plezier kunt hebben. Want een 17 inch beeldscherm is ook heel goed te doen. Wel adviseren we je om een laptop met een Intel Core i7 processor aan te schaffen. Mocht het gaming-virus je echt te pakken krijgen, dan zit je daarmee tenminste goed. Een leidraad voor gamelaptops in het topsegment zijn, naast de eerdergenoemde Acer Predator, modellen als de Asus ROG Strix GL502, Razer Blade (Pro), Alienware 13 R3 en Gigabyte Aero 14. Je zit dan in de hoge prijsklasse; tussen de 1.000 en 3.000 euro*. Pittige gamelaptops onder de € 1.000,- zijn bijvoorbeeld de HP Pavilion 15-bc074nd, de Lenovo Ideapad Y700-15ISK (80NV010NMH) en de Acer Aspire F5-573G-59ES. * Bron: techradar.com

Wil je zelf op zoek naar jouw ideale gamelaptop en wil je weten waar je op moet letten? Dan geven we je een paar handige tips, zodat je straks zelf aan de slag kan. Let voor het kopen van gamelaptops vanaf zo’n € 600,- op de volgende punten:

  • Intel Core i7 processor
  • minimaal 8 GB intern geheugen
  • Full HD beeldscherm van 15 inch of groter
  • capaciteit harde schijf: minimaal 500 GB of 256 SSD
  • videokaart met videokaartgeheugen

Als je deze punten meeneemt in je zoektocht, dan moet je zeker bij een geschikte gamelaptop uitkomen. Alvast veel plezier met je nieuwe laptop en de games die je gaat spelen. Zet ‘m op!